Hot tub kopen 9 Handige tips.

hottub in tuin houtgestookt sfeer

22 juni 2022

Hot tub kopen waar moet je op letten? Ten eerste wat is het budget en ten tweede wat is de ruimte die je er voor hebt. Ga je voor een hot tub van hout een houtgestookte hot tub of kies je voor een kunststof hot tub? Veel om over na te denken
zwembad informatie watergolf

Een hot tub kopen doe je niet elke dag. Maar door eerst na te gaan wat je wensen zijn zoals wil je met het hele gezin in de hot tub, of enkel met 2 personen of heb je een grote vriendengroep en wil je hot tub party`s gaan geven. Dit zijn zomaar enkele wensen die bepalend zijn voor welke hot tub je koopt.

 • Hot tubs zijn in verschillende soorten materialen verkrijgbaar.
 • Traditionele hot tub van hout. Bekijk hier >>
 • Traditionele Hot tub van hout met een kunstof kuip
 • Kunststof Hot tubs
 • Hot tubs die je kunt opblazen. Bekijk hier >>

Traditionele hot tubs zijn houtgestookt, duurzaam en een echte eye catcher. Dit zijn ook de duurdere hot tubs. Woon je in een woonwijk dan zal je mogelijk rekening moeten houden dat de buren een houtgestookte hot tub niet altijd zullen waarderen. Je kunt ze natuurlijk uitnodigen. Maar tegenwoordig zijn houten hot tubs ook verkrijgbaar met elektrische verwarming.

Mag de gemeente een houtgestookte hot tub of houtkachel verbieden? Nee.
Deze producten zijn goedgekeurd in de EU er is nauwelijks ruimte voor gemeenten om lokale regels op te stellen.

Hot tub huren

Een goed idee voor je een hot tub gaat kopen is om er een te huren voor een bepaalde periode. Zo kan je er achter komen of het ook echt iets is om daadwerkelijk een hot tub aan te gaan schaffen. Een opblaas hot tub is vaak niet te huren dit heeft meestal met de prijs te maken. Een opblaas hot tub zijn te al te koop voor een paar 100 euro terwijl de prijzen van een traditionele hot tub tussen de 1200 tot wel 13.000 euro liggen. Ook zijn de opblaas hot tubs gevoeliger voor lekkages.

Breng je wensen in kaart.

Breng je wensen voor een hot tub in kaart. Hoe beter jij weet wat je wilt hoe eenvoudiger de keus en je zoektocht wordt. Je kan denken aan:

 • Traditionele hot tub of een opblaasbare hot tub
 • Hoeveel personen gaan er tegelijk in je hot tub
 • Beschik je over voldoende ruimte in je tuin
 • Van welk materiaal wil jij je hot tub kopen hout of kunststof
 • Hoe wil jij je hot tub verwarmen? Houtgestookt of elektrisch
 • Wat is je budget voor een hot tub

Iedereen heeft zijn eigen wensen voor een hot tub in tuin breng ze zo goed mogelijk in kaart alvorens je een hot tub gaat kopen.

Elektrisch verwarmen zie je vaak bij opblaas hot tubs, de unit die bij een opblaas hot tub geleverd wordt bevat de verwarming en het filtersysteem. Deze manier van verwarmen heeft als groot voordeel dat de buurt geen last van de rookgassen heeft. Het nadeel is dat het wat duurder is om je hot tub te verwarmen. Je zou kunnen overwegen om zonnepanelen te installeren. Wil je een hot tub kopen dan moet je hier rekening mee houden.

Lees tip: Review BluMill Santa Monica hot tub

Hot tub plaatsen in je tuin hier moet je op letten?

Als je een hot tub gaat kopen dan moet je er voor zorgen dat de ondergrond stevig is en het gewicht van je hot tub kan dragen. Je kunt dit zelf eenvoudig realiseren door steengruis, tegels te leggen of beton te storten, ook zijn er speciale kant en klare platen verkrijgbaar. Daarnaast spreekt het voor zich dat de ondergrond egaal en waterpas dient te zijn. Wil je exact weten wat je aan planning en voorbereiding moet doen dan is het artikel hottub plaatsen in je tuin een aanrader.

Kan je een hot tub ingraven of inbouwen?

Hot tubs die geheel of deels ingebouwd kunnen worden steeds populairder. Dat is niet zo gek want een hottub half of geheel ingebouwd in de grond, veranda of terras bieden over het algemeen meer privacy. Daarnaast zijn de hot tubs veel minder prominent aanwezig in je tuin. Voor deze optie zijn hot tubs van hout zeer geschikt al dan niet met een kuip van kunststof.

Hot tub onderhoud

Ook een hot tub heeft net zoals een zwembad onderhoud nodig.
Welk onderhoud je hot tub nodig heeft is mede afhankelijk van het materiaal waarvan deze gemaakt is. Algemeen onderhoud van een hot tub.

 • Zorg dat je het water fris houd door regelmatig te testen en zo nodig chemicaliën aan je water toe te voegen. Doe dit altijd volgens de voorschriften van de fabrikant.
 • Een goed afdekzeil of isolerend deksel scheelt enorm veel troep in je water. Troep uit je hot tub water verwijderen doe je eenvoudig met een schepnet.
 • Ververs je water ongeveer om de 1 tot 6 maanden.
 • Een hot tub van hout moet altijd gevuld zijn met water. De binnenkant mag u nooit lakken of verven. Hierdoor verstoor je natuurlijke eigenschappen van het hout en kan het hout het vocht niet reguleren en neemt het geen vocht meer op. Wat wel mogelijk is om de binnenzijde te behandelen met lijnzaadolie (max 2 keer per jaar) dit beschermt de houtkleur en het kan gewoon ademen.

Wat doe je in de winter

Een houten hot tub (houtgestookt) kan tegen lichte vorst en een dun laagje ijs kan zeker geen kwaad. De kachel is gevoeliger voor vorst en kan bij bevriezen vervormen of scheuren. Een mogelijkheid is om de kachel af te sluiten en een vriesplug er voor terug te plaatsen als je water in je hot tub wilt laten staan.

Ook is het mogelijk om de hot tub 1 keer per week op te stoken zodat het water warm blijft. Dit vergt wat meer werk, maar ook in de winter is het heerlijk vertoeven in een hot tub. Zorg dat je filterpomp 24/7 blijft draaien om bevriezing te voorkomen. Het voordeel daarvan is dat je water minder snel zal bevriezen omdat dit constant in beweging is.

Opblaas hot tub winter

Opblaasbare-jacuzzi-4-persoons-Intex-purespa-prijstabel

Een opblaas hottub ook wel opblaas jacuzzi genoemd, kan in de winter buiten staan, echter als het water bevriest is de kans op lekkage erg groot. Advies is om opblaas hot tubs voor de vorst op te ruimen. Zorg dat je de hot tub schoon en droog opbergt, tevens maak je het filter schoon en zorg je ervoor dat er geen water in blijft staan.

Hot tub accessoires

 • Voor hot tubs zijn veel accessoires beschikbaar zoals
 • borrelplankje
 • isolatiedeksel
 • filtersystemen
 • jets, bubbels en LED verlichting

Met deze accessoires creëer je extra sfeer en gemak.

Hot tub kopen

Nu je weet waar je op moet letten bij een hot tub kopen kan je een goede keus maken.
Veel succes met de zoektocht en alvast veel plezier van je hot tub welke het ook wordt een hot tub staat garant voor ontspanning en plezier.

Lees ook: Hottub 6 persoons BluMill Ibiza

Zwembad product zoeker

Koop je zwembad producten bij je eigen vertrouwde webwinkel!

Koop direct bij Bol.comGa naar product zoeker
Zwembadmannetje profielfoto

Zwembadmannetje

Ik schrijf mijn blogs met veel plezier en hoop jou en anderen hiermee op weg te kunnen helpen. Daarnaast vindt ik transparantie erg belangrijk, dus ik wil je laten weten dat dit bericht affiliate links kan bevatten. Als je een aankoop doet via deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze commissies helpen mij om kwaliteitscontent te kunnen blijven schrijven en anderen weer verder te helpen zoals ik jou waarschijnlijk ook heb geholpen. Veel zwemplezier gewenst, Wim Fidder (Alias Zwembadmannetje)

Lees ook…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *