Hout gestookte hottub kopen

Zwembadinformatie blog Hout gestookte hottub kopen

hout gestookte hottub voor in je tuin kopen

2 juli 2023

Geupdate op:

Een hout gestookte hottub kopen is een prachtige aanwinst voor in je tuin, het geeft een hoge mate van ontspanning bij gebruik en staat garant voor een gezellige en ontspannen sfeer met familie en vrienden. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een hottub, welke verschillende hottubs zijn er? Wat zijn de […]
zwembad informatie watergolf

Een hout gestookte hottub kopen is een prachtige aanwinst voor in je tuin, het geeft een hoge mate van ontspanning bij gebruik en staat garant voor een gezellige en ontspannen sfeer met familie en vrienden. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een hottub, welke verschillende hottubs zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen van een traditionele en een moderne hottub? Je vindt in dit artikel alle informatie die je nodig hebt om een goede keus te maken welke hottub het beste bij jouw wensen past.

Hottub kopen, waar moet je op letten?

Een hottub kopen is niet iets wat je regelmatig doet, een goede voorbereiding is echt aan te bevelen. Waar moet je op letten als je een hottub gaat kopen? Dit is sterk afhankelijk van jouw wensen, budget en de ruimte en mogelijkheid om een hottub te plaatsen in je tuin. Laten we in de wereld van hottubs duiken!

Verschillende soorten hottubs

Hottub zijn enorm populair, en mede daardoor heeft de ontwikkeling niet stil gestaan. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten hottubs op de markt die aangepast kunnen worden aan individuele behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een traditionele houtgestookte hottub voor een authentieke ervaring of een moderne elektrisch verwarmde hottub voor gebruiksgemak, er is een breed scala aan opties om uit te kiezen.

Traditionele hout gestookte hottub

Bekend als houtgestookte hottub. Deze hottubs worden gemaakt van duurzaam hout en gebruiken natuurlijke brandstoffen, zoals houtblokken, om het water op te warmen. Ze creëren een authentieke sfeer en bieden een nostalgische ervaring. Traditionele hottubs zijn perfect voor diegenen die houden van de rustieke charme en het knisperende geluid van een knapperend haardvuur.

Een traditionele hottub zie je tegenwoordig vaak met een polyester binnenkuip.
Het gebruik van een polyester binnenkuip in een traditionele hottub combineert duurzaamheid, waterdichtheid, hygiëne, comfort en esthetiek. Het zorgt voor een hoogwaardige en betrouwbare hottub ervaring, waarbij je kunt genieten van de voordelen van warm water ontspanning zonder je zorgen te maken over lekkages.
Ook geeft een kunststof binnenkuip minder kopzorgen bij wateronderhoud.

hottub in je tuin plaatsen

Elektrisch verwarmde hottub

Een elektrisch verwarmde hottub is vooral ontworpen met het oog op gebruiksgemak en efficiëntie. Ze maken gebruik van geavanceerde elektrische verwarmingssystemen om het water snel en nauwkeurig op de gewenste temperatuur te brengen en te houden. Met eenvoudige bedieningspanelen kun je de temperatuur en andere instellingen gemakkelijk aanpassen. Elektrisch verwarmde hottubs zijn ideaal voor mensen die de voorkeur geven aan gemak, flexibiliteit en snelle opwarmtijden.

Opblaasbare hottub

opblaasbare hottub in je tuin

Kies je voor een opblaasbare hottub dan heb je de gemakken van een elektrische hottub, met als groot voordeel dat deze eenvoudig is te verplaatsen en op te bergen is als je er even geen gebruik van maakt. Daarnaast is een opblaasbare hottub een betaalbare optie. Opblaasbare hottubs zijn in vele verschillende maten leverbaar waardoor er voor elke grootte tuin een goede afmeting verkrijgbaar is.

Dit type hottub is gemaakt van hoogwaardig pvc-materiaal en wordt opgeblazen met lucht die de pompunit levert.

Swimspa’s

Swimspa’s combineren het plezier van een hottub met de voordelen van zwemmen en oefenen in water. Deze multifunctionele spa’s hebben een ruimte om te ontspannen en te genieten van warm water, evenals een ingebouwde tegenstroom- zwemfunctie. Swimspa’s zijn ideaal voor sporters, gezinnen en iedereen die op zoek is naar een all-in-one oplossing voor ontspanning en lichaamsbeweging.

Hottub afmetingen en capaciteit

De afmetingen van houten hottubs kunnen variëren afhankelijk van de fabrikant en het model. Over het algemeen zijn er enkele gangbare afmetingen die vaak voorkomen.

De diameter van een houten hottub varieert meestal tussen 150 cm en 250 cm. Dit bepaalt de binnenruimte en het comfort voor de gebruikers.

De hoogte van een houten hottub kan variëren, maar ligt meestal tussen 90 cm en 120 cm. Dit bepaalt de diepte van het water en de zithoogte in de hottub.

De capaciteit van een houten hottub wordt meestal aangegeven in het aantal personen dat er comfortabel in kan plaatsnemen. Standaard maten variëren van 2 tot 8 personen.

hout gestookte hottub ruimte

Hottub materiaalkeuze

Welke keuze in materialen je hebt, hangt helemaal af van het type hottub die je gaat kopen. Traditionele hottubs zijn van hout en eventueel een kunststof binnenkuip.
Opblaasbare hottubs zijn van stevig pvc-materiaal gemaakt en swimspa`s zijn vaak volledig van kunststof. Kortom, het type hottub bepaalt welke keuze in materiaal je hebt.

Hottub isolatie

De wanddikte van een houten hottub kan variëren tussen 2 cm en 8 cm, afhankelijk van het model en de gewenste isolatie. Dikkere wanden bieden over het algemeen betere isolatie en duurzaamheid.

Hottub jets en massage functies

Hottubs die een kunststof binnenkuip hebben, hebben ook veel mogelijkheden om ontspannende functies in te laten bouwen. Denk aan massage bubbels, jets, sfeervolle verlichting en ga zo maar door

Houtgestookte hottub vs. Elektrisch verwarmde hottub

Welke keus je maakt in het verwarmingssysteem hangt af van verschillende factoren en omstandigheden. Een houtgestookte hottub geeft veel sfeer, maar kost je meer tijd en de temperatuur is moeilijker te regelen. Een elektrisch verwarmde hottub is snel te verwarmen op de gewenste temperatuur. Een ander voordeel van elektrisch verwarmen is dat je geen rookgassen hebt. In het artikel Houtgestookte hottub vs. Elektrisch verwarmde hottub gaan we hier dieper op in.

Houtgestookte hottub kopen is traditioneel en authentiek

Als je een robuuste uitstraling wenst, dan is een houtgestookte hottub de juiste keus.
Het is een eyecatcher in je tuin, en geeft veel sfeer door knisperend hout in de kachel.

Elektrisch verwarmde hottub staat voor gemak en gebruiksgemak

Deze manier van een hottub verwarming geeft je veel gemak en gebruiksgemak.
Elektrisch verwarmen van een hottub betekent dat de temperatuur eenvoudig te regelen is en je hottub snel opwarmt. Ook heb je minder werk aan het opstoken en regelen van je temperatuur.

Hottub installatie, plaatsing en voorbereiding

Een hottub plaatsen is niet hetzelfde als een opzetzwembad in je tuin zetten.
Het vergt goede planning en voorbereiding. In dit artikel lees je alles over de plaatsing en voorbereiding van het plaatsen van een hottub in je tuin.

Hottub onderhoud en tips voor een langdurige levensduur

Je wilt zo lang mogelijk genieten van schoon en helder water in je hottub.
Een traditionele volledig houten hottub heeft wat meer beperking in het onderhouden van het water. Het hout is niet goed bestand tegen de gebruikte chemicaliën die hierbij gebruikt worden, denk aan chloor of zout. Je zal bij een volledig houten hottub dan ook regelmatig het water moeten verversen.

Een hout gestookte hottub met een kunststof binnenkuip heeft dit probleem niet en het water kan je met chemicaliën behandelen zodat het gedesinfecteerd wordt en veilig is om te gebruiken.

Bij het gebruik van chemicaliën is het enorm belangrijk om het water regelmatig te testen. Hoe vaak je dit dient te doen is afhankelijk van het gebruik van de hottub. Lees meer over wateronderhoud.

Hottub prijzen, wat kun je verwachten?

De prijzen lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van het type hottub en extra accessoires die je kiest. Daarnaast moet je rekening houden met eventuele installatiekosten en aanpassing van aan- of afvoer van water, ondergrond voorbereiding en eventueel een elektricien.

Een traditioneel hout gestookte hottub is leverbaar vanaf ongeveer € 2000 tot
€ 10.000 of meer. Dit uiteraard afhankelijk van kwaliteit, grootte en de gewenste accessoires.

Een opblaasbare hottub is in aanschaf een stuk voordeliger. Als je niet voor traditioneel kiest is dit een goede keuze. De kwaliteit van opblaasbare hottubs zijn goed, vooral de bekende merken zoals Intex en Bestway hebben kwalitatief goede opblaasbare hottubs. Prijzen liggen tussen de € 300 tot boven de € 2000

Hout gestookte hottub kopen in het kort

Hout gestookte hottub kopen, waar moet je op letten?
Allereerst moet jij je wensen in kaart brengen en bepalen welk soort hottub het beste bij jouw wensen aansluit. Stel jezelf de volgende vragen?

Traditionele hot tub of een opblaasbare hot tub
Hoeveel personen gaan er tegelijk in je hot tub
Beschik je over voldoende ruimte in je tuin
Van welk materiaal wil jij je hot tub kopen hout of kunststof
Hoe wil jij je hot tub verwarmen? Houtgestookt of elektrisch
Wat is je budget voor een hot tub

Traditionele hottub

Een traditionele hottub is volledig van hout gemaakt.

Hottub met polyesther binnenkuip

Lijkt sterk op een traditionele hout gestookte hottub. Het grote verschil zit in de binnenkuip, deze is van polyester en dat geeft voordelen ten opzichte van een traditionele hottub.

Opblaasbare hottub

Een opblaasbare hottub is volledig van pvc gemaakt en heeft als groot voordeel dat deze snel te plaatsen is en eenvoudig op te bergen is. Opblaasbare hottubs zijn erg populair en de meest betaalbare.

Traditionele hottubs zijn houtgestookt, duurzaam en een echte eye-catcher. Dit zijn ook de duurdere hot tubs. Woon je in een woonwijk dan zal je mogelijk rekening moeten houden dat de buren een houtgestookte hottub niet altijd zullen waarderen. Je kunt ze natuurlijk uitnodigen. Maar tegenwoordig zijn houten hot tubs ook verkrijgbaar met elektrische verwarming.

Accessoires voor je hottub

Voor hot tubs zijn veel accessoires beschikbaar zoals
Met deze accessoires creëer je extra sfeer en gemak.

  • Voor hot tubs zijn veel accessoires beschikbaar zoals
  • borrelplankje
  • isolatiedeksel
  • filtersystemen
  • jets, bubbels en LED verlichting

Tip! Hottub huren voor je er een gaat kopen

Als tip wil ik je meegeven dat het mogelijk is om een hottub te huren. Zo kan je op een relatief goedkope manier ontdekken of een traditionele hottub echt iets voor je is. Een opblaas hot tub is vaak niet te huren, dit heeft voornamelijk met de prijs en grote kans op lekkage te maken.

Succes met je zoektocht naar een mooie hout gestookte hottub kopen

Nu je weet waar je op moet letten bij een hottub, kan je een goede keus maken. Veel succes met de zoektocht en alvast veel plezier van je hottub, welke het ook wordt, een hot tub staat garant voor ontspanning en plezier.

Zwembad product zoeker

Koop je zwembad producten bij je eigen vertrouwde webwinkel!

Koop direct bij Bol.comGa naar product zoeker
Zwembadmannetje profielfoto

Zwembadmannetje

Ik schrijf mijn blogs met veel plezier en hoop jou en anderen hiermee op weg te kunnen helpen. Daarnaast vindt ik transparantie erg belangrijk, dus ik wil je laten weten dat dit bericht affiliate links kan bevatten. Als je een aankoop doet via deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze commissies helpen mij om kwaliteitscontent te kunnen blijven schrijven en anderen weer verder te helpen zoals ik jou waarschijnlijk ook heb geholpen. Veel zwemplezier gewenst, Wim Fidder (Alias Zwembadmannetje)

Lees ook…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *