Wat zijn de verschillen tussen een hot tub en jacuzzi?

Zwembadinformatie blog Wat zijn de verschillen tussen een hot tub en jacuzzi?

hot tub kunstof electrich verwarmt met bubbels

21 juni 2022

Je wilt een spa kopen omdat je na een drukke werkdag heerlijk wilt kunnen relaxen. Weet jij wat het verschil is tussen een hot tub en jacuzzi of whirlpool? Zodra je besloten hebt om een wellness spa te kopen geef je er vaak zelf een naam aan. Jacuzzi, hot tub ,bubbelbad of een whirlpool vallen onder de term spa. Weliswaar zijn er verschillen tussen de spa-baden.
zwembad informatie watergolf

hot tub, jacuzzi of whirlpool zijn spa baden

Nu weet je dat deze baden onder de term spa vallen. Maar wat betekent wellness in dit geval. Wellness kan je zien als een bepaalde levensstijl het gaat erom dat je lichaam en geest gezond en in balans zijn. Een spabad is hier geen onderdeel van, maar zal het wellness gevoel wel sterk kunnen bevorderen.

Iedereen heeft het tegenwoordig een druk leven. Voor iedereen is het goed om af en toe even de pauzeknop in te drukken en tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen.

Als je het hebt over een hottub, jacuzzi, whirlpool of jacuzzi dan gaat het over spa!
Een spa is in de meeste gevallen een kuip met warm of heet water erin. De kuip kan van verschillende materialen zijn en in de regel zie je deze vaak in hout of kunststof. Koop je een spa dan zoek je ontspanning maar welk spabad past nu het beste bij jou?

Wat is een hot tub?

hot-tub traditioneel houtgestookt

De hottub dankt zijn naam uit het verleden. Een hottub is letterlijk een houten ton waar het water houtgestookt wordt verwarmt. Een hottub is een traditionele spa die je tegenwoordig niet alleen te koop zijn van hout maar ook polyester en kunststof. Verwarmen van een hottub door middel van hout stoken zie je minder zeker in woonwijken. Elektrisch verwarmde hot tubs zijn op dit moment ook erg populair. Hottubs zijn tegenwoordig modern én te koop met filtersysteem, bubbels en jets.

Het voordeel van een kunststof hottub dat deze minder onderhoud nodig heeft dan een traditionele hottub van hout. Opblaasbare hottubs (jacuzzi) zijn eenvoudig op te bergen en nemen als je deze leeg laat lopen niet veel ruimte in.

Ook een kunststof hottub kan je in de winter buiten laten staan mits je het water niet laat bevriezen. Bevroren water zet uit en zal je kunststof hottub zodanig beschadigen dat deze niet meer te gebruiken is. Denk er wel aan dat het warm houden van je hottub in de winter meer energie vraagt.

Voor je een hottub koopt denk eraan met hoeveel personen je ervan wilt genieten. Tegenwoordig zijn hot tubs in erg veel maten leverbaar en wordt de grote vaak uitgedrukt in het aantal personen. Toch doe je er goed aan om te kijken naar de diameter van de hottub.

Wat is een jacuzzi?

Een jacuzzi is een term, wat veel mensen niet weten is dat jacuzzi een merk is. Omdat een jacuzzi eigenlijk geen spa is is het wel een naam die er veel wordt gebruikt verwarrend, ja! Jacuzzi is een groot bedrijf wat bubbelbaden maakt.
De bubbels in een bubbelbad worden gecreëerd door lucht uit kleine gaatjes in de wanden en bodem te persen.

Wat is een whirlpool?

Een whirlpool maakt gebruik van waterstroming in plaats van lucht. Het water wordt onder druk in de whirlpool gebracht waardoor het water een kolk beweging maakt. Whirlpool is een Engelse term in het Nederlands vertaald betekent het draaikolk.

Spa onderhoud

Een hot tub, jacuzzi of whirlpool heeft onderhoud nodig. Hoe jij je spa het beste kan onderhouden lees je in de handleiding. Over het algemeen is voor de meeste zwembaden het onderhoud het zelfde. Wil je meer weten over algemeen zwembad onderhoud lees dan het artikel “zwembad onderhoud eenvoudig voor iedereen

Zwembad product zoeker

Koop je zwembad producten bij je eigen vertrouwde webwinkel!

Koop direct bij Bol.comGa naar product zoeker
Zwembadmannetje profielfoto

Zwembadmannetje

Ik schrijf mijn blogs met veel plezier en hoop jou en anderen hiermee op weg te kunnen helpen. Daarnaast vindt ik transparantie erg belangrijk, dus ik wil je laten weten dat dit bericht affiliate links kan bevatten. Als je een aankoop doet via deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze commissies helpen mij om kwaliteitscontent te kunnen blijven schrijven en anderen weer verder te helpen zoals ik jou waarschijnlijk ook heb geholpen. Veel zwemplezier gewenst, Wim Fidder (Alias Zwembadmannetje)

Lees ook…

Zwembad Action

Zwembad Action

Een zwembad van Action een goed idee of toch niet! Je leest het in dit artikel.Action staat bekend om zijn betaalbare...

Lees meer
Wat is het beste intex zwembad voor in de tuin

Wat is het beste intex zwembad voor in de tuin

Wat is het beste zwembad voor in de tuin, dat hangt van verschillende factoren af?
Nu het voorjaar en de zomers steeds warmer worden is het een genot om lekker te kunnen afkoelen in je eigen zwembad, in je eigen tuin.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *