Zwembadvolume berekenen

Zwembadinformatie blog Zwembadvolume berekenen

Zwembadvolume berekenen doe je met onze handige calculator

4 augustus 2023

Zwembadvolume berekenen moeilijk? Nee, met onze handige zwembadvolume calculator een fluitje van een cent.
zwembad informatie watergolf

Zwembadvolume berekenen op een eenvoudige manier doe je met onze handige zwembadvolume calculator. Gebruik de calculator gratis voor het berekenen van een rechthoekig, vierkant, rond en ovaal zwembad.

Zwembadvolume berekenen rechthoekig, vierkant en rond zwembad

Hoe bereken je hoeveel liter er in een zwembad zit?

Het berekenen van het aantal liters of m3 in een zwembad is belangrijk om te weten.
Doordat je weet wat het zwembadvolume is kan je jouw zwembadwater goed in balans houden en het met de juiste hoeveelheid chemicaliën aanpassen. Wil je jouw zwembadvolume handmatig uitrekenen dan vindt je hieronder de juiste stappen en formules daarvoor.
Of maak gebruik van onze handige calculator die je hierboven vast al gezien hebt.

Stap 1: Bepaal de Vorm van het Zwembad

Om het zwembadvolume te kunnen berekenen moet je de juiste formule toepassen. Het berekenen van een rechthoek of rond zwembad doe je met verschillende berekeningen.

Stap 2: Meet je zwembad op

Vervolgens moet je de afmetingen van het zwembad meten. Voor een rechthoekig zwembad meet je de lengte, breedte en diepte. Voor een rond zwembad meet je de diameter en diepte, en voor een ovaal zwembad de lengte, breedte en diepte.

Stap 3: Gebruik de juiste formule

Afhankelijk van de vorm van het zwembad, gebruik je de volgende formules om het volume in kubieke meters te berekenen:

  • Rechthoekig: Lengte x Breedte x Diepte
  • Rond: 3.14 x (Diameter/2)^2 x Diepte
  • Ovaal: 3.14 x (Lengte/2) x (Breedte/2) x Diepte

Stap 4: Converteer naar Liters

Om het volume in liters te krijgen, vermenigvuldig je het volume in kubieke meters met 1000, aangezien er 1000 liters in een kubieke meter zitten.

Handig! Gebruik onze zwembadvolume calculator

Gebruik ons handige online zwembad calculator. Kies de calculator die bij jou vorm zwembad past en vul de getallen in. De calculator zal het exacte volume in liters voor je berekenen.

Conclusie

Het berekenen van het aantal liters in een zwembad is zeker niet moeilijk en met deze handleiding en handige calculator kan iedereen zijn zwembadvolume uitrekenen. Natuurlijk kan je het ook handmatig uitrekenen, maar net wat jij het fijnste vindt. Als laatste is het kennen van het zwembadvolume is essentieel voor een effectief zwembadonderhoud.

Zwembad product zoeker

Koop je zwembad producten bij je eigen vertrouwde webwinkel!

Koop direct bij Bol.comGa naar product zoeker
Zwembadmannetje profielfoto

Zwembadmannetje

Ik schrijf mijn blogs met veel plezier en hoop jou en anderen hiermee op weg te kunnen helpen. Daarnaast vindt ik transparantie erg belangrijk, dus ik wil je laten weten dat dit bericht affiliate links kan bevatten. Als je een aankoop doet via deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze commissies helpen mij om kwaliteitscontent te kunnen blijven schrijven en anderen weer verder te helpen zoals ik jou waarschijnlijk ook heb geholpen. Veel zwemplezier gewenst, Wim Fidder (Alias Zwembadmannetje)

Lees ook…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *