Zwembad kopen? Tips voor het beste zwembad in tuin

Zwembadinformatie blog Zwembad kopen? Tips voor het beste zwembad in tuin

Zwembad kopen

18 juni 2022

Geupdate op:

Het aanbod in zwembaden is enorm groot en divers. Welk zwembad voor jou perfect is hangt af van verschillende factoren. In dit artikel geef ik tips waar jij op kunt letten bij het aanschaffen van een zwembad.
zwembad informatie watergolf

Zwembad kopen waar let je op

De keus is enorm als je een zwembad wilt kopen, maar welk zwembad is geschikt voor jouw situatie. Wat je keus ook wordt je budget en ruimte zijn in de meeste gevallen de bepalende factoren bij een zwembad kopen. Maar er zijn nog veel meer zaken om over na te denken.
Zwembad kopen? Let dan op het volgende.

 • Beschikbare ruimte voor een zwembad.
  Ten eerste is de beschikbare ruimte is belangrijk bij de keus van het type
  zwembad.
 • Budget om een zwembad te kopen
  Ten tweede het budget zal de kwaliteit of luxe van het zwembad bepalen.
 • Kinderen in en rond het zwembad
  Omdat water en zwembaden als een magneet werken op kinderen is het aan
  te raden om een goed afdekzeil aan te kopen. Bij een groter zwembad is een
  zwemtrap een veilige manier om in en uit het zwembad te stappen.
 • Onderhoud van je zwembad
  Wat voor een zwembad je ook koopt, je zult het moeten onderhouden.

Zwembad kopen mogelijkheden

Eigenlijk zijn er vier type zwembaden waaruit een keus gemaakt zal moeten worden. Elk type zwembad heeft weer vele kwaliteit variaties, afhankelijk van jouw budget kan je het zo gek maken als jij wilt.

Opblaaszwembad

Opblaaszwembaden zijn samen met opzetzwembaden de meest verkochte zwembaden. Omdat de kwaliteit prijs verhouding van deze type zwembaden redelijk goed is. Opblaaszwembaden zijn in vele verschillende uitvoeringen te koop en prijzen variëren van onder € 10,- tot enkele honderden euro`s.

Opblaaszwembaden zijn verkrijgbaar in bijna alle mogelijke vormen.
De grotere opblaaszwembaden hebben een rand die je opblaast. Deze rand blijft drijven op het water. Dit zorgt ervoor dat er minder snel water over de rand van het zwembad verspilt wordt. Dit type zwembad wordt veel verkocht en zijn in veel verschillende afmetingen (diameter) verkrijgbaar. Als laatste tip, elk zwembad groot of klein heeft onderhoud nodig. Dit is onlosmakelijk verbonden aan een zwembad.

Opzetzwembad

Noem je ook wel een frame zwembad geven ten opzichte van een opblaaszwembad meer stabiliteit. Omdat er geen luchtkamers in een frame zwembad zitten kunnen deze ook niet lek gaan. Opzetzwembaden zijn verkrijgbaar in ronde, rechthoekig en vierkant. Daarnaast zijn ze leverbaar in onwijs veel verschillende afmetingen.

Inbouwzwembad

Ben je gek op zwemmen en heb je de ruimte in tuin en budget dan is een inbouw zwembad een geweldige keus. Ook voor inbouw zwembaden geldt dat ze in vele maten leverbaar zijn en vaak ook op maat gemaakt worden.

Een inbouwzwembad is vaak een prefab welke bestaat uit polyester of kunstof PE (HDPE). Het voordeel van HDPE is dat de zwembaden in elk gewenst maat gemaakt kunnen worden. Met beide technieken worden de zwembaden in zijn geheel gemaakt en geplaatst. Een Inbouw zwembad is een van de duurdere mogelijkheden. Bedragen tussen 12 en 30.000 euro zijn niet gek.

Hottub of jacuzzi

Dit type zwembad is al enige tijd bezig aan een flinke opmars in populariteit. Inmiddels zijn er hottubs en jacuzzi’s in vele maten en kwaliteiten te koop. Hierdoor is er voor elk budget wel een geschikte opblaas hottub of jacuzzi te koop.

Een aantal mogelijkheden bij hottub`s in materialen zijn hout, kunststof of pvc (opblaas hottub). Natuurlijk is het verwarmen van een hottub belangrijk. Hier heb je twee mogelijkheden elektrisch en hout gestookt beide hebben zijn voor en nadelen.

Omdat er voor elk budget wel een geschikte hottub of jacuzzi te koop is zie je ook veel kwaliteitsverschil.

Zwembad ondergrond

Je zwembad moet natuurlijk op een ondergrond staan. Het is belangrijk dat deze ondergrond stevig en recht is. Een aflopende ondergrond zorgt er voor dat je zwembad scheef staat en niet op de juiste manier gevuld kan worden. Ook geeft het extra druk op 1 kant van het zwembad wat de levensduur niet ten goede komt

Wat kost een zwembad in aanschaf.
Dat is sterk afhankelijk van de keuze die wordt gemaakt. Een eenvoudig opblaasbad koop je voor onder de € 10,- waar je bij een inbouwzwembad al gauw over € 20.000 praat. Een veel gemaakte keus is een opbouwzwembad of frame zwembad. Deze zwembaden koop je afhankelijk van kwaliteit en grote tussen de € 50,- en € 1500,-. Er is voor ruimte en budget wel een geschikt zwembad te vinden.

Zwembadverwarming kopen

Nederland staat er niet om bekend het meest constante zomerweer te hebben. Een zwembad verwarming is een goede optie en zorgt voor aangenaam zwemwater. Er zijn verschillende systemen om je zwembadwater te verwarmen.

Zonlicht: Er zijn verschillende mogelijkheden om je zwembad te verwarmen met zonlicht. Denk aan zonnepanelen of solar ballen die die opgewarmd worden door de zon, maar ook speciale afdekzeilen kunnen je zwembadwater met een paar graden verwarmen. Het nadeel van deze systemen is dat je natuurlijk zonlicht nodig hebt.

Warmtepomp voor zwembaden

Elektrisch: Er zijn verschillende soorten systemen om je zwembad elektrisch te verwarmen door middel van een pomp en warmte element of een warmtepomp. Het grote nadeel is dat je elektriciteitsrekening gaat oplopen, maar heb je zonnepanelen dan valt dit ook weer mee. Tegenwoordig zijn er ook energiezuinige zwembadverwarmingen verkrijgbaar.

Houtgestookt: Je moet er een mogelijkheid voor hebben, maar je zwembad verwarmen met hout in een speciale houtkachel is een relatief goedkope en snelle manier om je zwembad te verwarmen. Je kunt als je een beetje handig bent er zelf een maken. Je zal merken dat je zwembadwater (afhankelijk van inhoud) relatief snel is opgewarmd.

Zwembad product zoeker

Koop je zwembad producten bij je eigen vertrouwde webwinkel!

Koop direct bij Bol.comGa naar product zoeker
Zwembadmannetje profielfoto

Zwembadmannetje

Ik schrijf mijn blogs met veel plezier en hoop jou en anderen hiermee op weg te kunnen helpen. Daarnaast vindt ik transparantie erg belangrijk, dus ik wil je laten weten dat dit bericht affiliate links kan bevatten. Als je een aankoop doet via deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze commissies helpen mij om kwaliteitscontent te kunnen blijven schrijven en anderen weer verder te helpen zoals ik jou waarschijnlijk ook heb geholpen. Veel zwemplezier gewenst, Wim Fidder (Alias Zwembadmannetje)

Lees ook…

Beste ijsbad kopen

Beste ijsbad kopen

Wil jij je immuunsysteem versterken, sneller herstellen van spierpijn en je mentale gezondheid een boost geven? Ontdek de kracht van ijsbaden en hoe jij eenvoudig thuis kunt starten met deze verkwikkende therapie.

Lees meer
Zwembad Action

Zwembad Action

Een zwembad van Action een goed idee of toch niet! Je leest het in dit artikel.Action staat bekend om zijn betaalbare...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *