Wat kost een zwembad in de tuin per jaar?

Zwembadinformatie blog Wat kost een zwembad in de tuin per jaar?

zwembadinformatie kosten van zwembad in tuin

26 februari 2023

Wat kost een zwembad in tuin. Natuurlijk zijn er verschillen in het type zwembad welke jij bezit. In deze blog lees je de globale kosten.
zwembad informatie watergolf

Ja, wat kost een zwembad in je tuin nu eigenlijk? Dit is sterk afhankelijk van het type zwembad! Zo kost een inbouw zwembad met een volume rond de 30m³ jaarlijks tussen de € 1000 en € 2000. Een opzet zwembad kost jaarlijks tussen € 100 en € 500 aan onderhoud. De kosten van een zwembad zijn sterk afhankelijk van de installatie die je er bij hebt. Denk hierbij aan pompen of een zwembadverwarming.

Wat kost een inbouw zwembad in tuin per jaar?

De jaarlijkse kosten van een zwembad in de tuin kunnen sterk variëren. Afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het zwembad, het type materiaal dat wordt gebruikt. Ook de locatie van de woning en de frequentie van gebruik spelen een grote rol. Hier zijn enkele van de belangrijkste kostenposten waar jij rekening mee moet houden:

zwembadverwarming warmtepomp

Energiekosten van een verwarmt zwembad

het opwarmen en filteren van het zwembadwater kan aanzienlijke energiekosten met zich meebrengen. De jaarlijkse energiekosten kunnen variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van de grootte van het zwembad en het gebruikte verwarmingssysteem.

Onderhoudskosten van een zwembad in tuin

helder zwembadwater teststrips

Het regelmatig onderhouden van het zwembad is essentieel om de waterkwaliteit en veiligheid te waarborgen. De jaarlijkse kosten voor onderhoud, zoals chloor- en pH-testkits, reinigingsmiddelen.

Schakel jij eventueel de hulp van een professionele zwembadspecialist, kunnen de kosten variëren van enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s bij een inbouwzwembad. Voor een opblaas of opzetzwembad is het onderhoud een stuk eenvoudiger en ben je per jaar nog geen honderd euro kwijt aan onderhoud. De meeste kosten heb je aan het onderhouden van je zwembadwater.

Reparatiekosten van een lek zwembad

Zwembad reparatieset

Reparaties aan het zwembad, zoals lekkages, kunnen onverwachte kosten met zich meebrengen. Deze kosten variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, bij een inbouw zwembad.

Natuurlijk is dat helemaal afhankelijk van de aard van de reparatie en het type zwembad dat jij bezit. Voor een opzet of opblaaszwembad zijn eenvoudige reparatiesets beschikbaar die je al voor een paar euro kunt kopen.

Verzekering bij een inbouwzwembad?

Het hebben van een zwembad kan de verzekeringskosten van uw woning verhogen. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij voor een schatting van de extra kosten.

Belastingen betalen door hogere woning waarde

In sommige gevallen kan het hebben van een zwembad de waarde van uw woning verhogen, wat kan resulteren in hogere onroerende voorheffing of andere belastingen.

Over het algemeen kunt u verwachten dat de jaarlijkse kosten voor het hebben van een inbouwzwembad in uw tuin ergens tussen de €1000 en €5000 per jaar zullen liggen, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Het is en blijft een schatting want elke situatie is anders en geen zwembad is het zelfde.

Zwembad product zoeker

Koop je zwembad producten bij je eigen vertrouwde webwinkel!

Koop direct bij Bol.comGa naar product zoeker
Zwembadmannetje profielfoto

Zwembadmannetje

Ik schrijf mijn blogs met veel plezier en hoop jou en anderen hiermee op weg te kunnen helpen. Daarnaast vindt ik transparantie erg belangrijk, dus ik wil je laten weten dat dit bericht affiliate links kan bevatten. Als je een aankoop doet via deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze commissies helpen mij om kwaliteitscontent te kunnen blijven schrijven en anderen weer verder te helpen zoals ik jou waarschijnlijk ook heb geholpen. Veel zwemplezier gewenst, Wim Fidder (Alias Zwembadmannetje)

Lees ook…

Zwembad Action

Zwembad Action

Een zwembad van Action een goed idee of toch niet! Je leest het in dit artikel.Action staat bekend om zijn betaalbare...

Lees meer
Wat is het beste intex zwembad voor in de tuin

Wat is het beste intex zwembad voor in de tuin

Wat is het beste zwembad voor in de tuin, dat hangt van verschillende factoren af?
Nu het voorjaar en de zomers steeds warmer worden is het een genot om lekker te kunnen afkoelen in je eigen zwembad, in je eigen tuin.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *