Review Bestway Lay-Z-Spa Milan & Tips voor Kristalhelder Water

Zwembadinformatie blog Review Bestway Lay-Z-Spa Milan & Tips voor Kristalhelder Water

Bestway Lazy spa Milan

11 juli 2024

Geupdate op:

Ontdek mijn persoonlijke ervaringen met de Bestway Lay-Z-Spa Milan na 6 maanden intensief gebruik. Ik deel mijn ongezouten mening en vertel je hoe ik met slechts drie producten het hele jaar door mijn zwembadwater kristalhelder houd.
zwembad informatie watergolf

Bestway Lay-Z-Spa Milan persoonlijke review

De opblaasbare Bestway Lay-Z-Spa Milan is voor ons de perfecte spa gebleken. Na onze ervaringen met de Blue Mill spa kan ik volmondig zeggen dat de Lay-Z-Spa Milan een veel betere keuze is. In dit artikel geef ik je mijn eerlijke mening over de Bestway Lay-Z-Spa Milan en deel ik mijn onderhoudsschema voor kristalhelder water met slechts drie chemicaliën. Het is echt appeltje eitje!

Onze zoektocht naar een budgetvriendelijke opblaasbare spa

Halverwege de zomer van 2023 begaf de pomp van onze paar maanden oude Blue Mill opblaasbare spa het voor de tweede keer. We waren er helemaal klaar mee, hoewel ik moet zeggen dat hun service echt geweldig is en er snel een oplossing werd geboden. Maar het feit blijft dat hun pompen niet de beste zijn en snel de geest geven.

We besloten om in het voorjaar van 2024 een nieuwe spa aan te schaffen op onze favoriete webshop Bol.com. In het najaar begonnen we met oriënteren, rekening houdend met onze beperkte ruimte omdat een deel van ons fietsenhok omgebouwd zou worden tot relaxruimte. De breedte van exact twee meter speelde hierbij een cruciale rol.

De Bestway Lay-Z-Spa Milan Airjet Plus incl WiFi-module wordt onze keuze

Uiteraard hadden wij nog wat wensen voor onze nieuwe opblaasbare spa zoals.

 • Diameter kleiner dan 200 cm (buitenmaat)
 • Wifi vereist omdat ik een smarthome heb en de opblaasbare spa wil integreren.
 • Geschikt voor vier personen
 • Geïntegreerde LED verlichting
 • Wij hadden een budget van € 600

Uiteindelijk kochten we de Bestway Lay-Z-Spa Milan Airjet Plus incl WiFi-module in januari 2024 voor € 550, exclusief losse LED-verlichting. Let op: er zijn twee modellen, met en zonder wifi-module. De wifi-module biedt veel voordelen, zelfs zonder smarthome, omdat je de spa eenvoudig via de Bestway app kunt bedienen.

Voorbereiding voor plaatsen van ons opblaasbare bubbelbad

Januari 2024 hebben wij de Bestway Lay-Z-Spa Milan Airjet Plus incl WiFi-module gekocht voor een bedrag van € 550. Let wel op als je een Lay-Z-Spa Milan wilt aanschaffen dat er twee modellen zijn namelijk een met wifi module en zonder wifi module.

Het voordeel van een wifi module is dat je deze niet alleen kan integreren in je smarthome maar ook eenvoudig via de Bestway app op je smartphone kunt bedienen. Dus ook zonder smarthome systeem heb je er veel voordeel van. Eenvoudig door vanuit je luie stoel of vanaf je werk de opblaasbare spa al te laten verwarmen of je filter te activeren.

Bestway Lazy spa Milan

Opblaasbaar bubbelbad en energie besparen, zo doe je dat?

Voordat ik de opblaasbare spa kon plaatsen, moest er eerst een zaterdag geklust worden. Het fietsenhok moest verbouwd worden. Omdat ik graag isolatie wilde onder de opblaasbare spa, heb ik gekozen voor een frame van balken met daartussen 10 cm IPX isolatie en een houten vloer erover. Ter bescherming tegen lekkage heb ik er nog tapijt (goedkoop kunstgras) overheen gelegd. Dit is een kleine investering, maar levert enorm veel energiebesparing op.

We kochten ook een speciale thermo cover voor de Lay-Z-Spa Milan. Dit scheelt enorm veel warmteverlies aan de bovenzijde en zorgt ervoor dat de spa veel sneller opwarmt. Voor ons scheelde dit een halve tot een graad per uur (afhankelijk van de buitentemperatuur).

Opzetten van onze Bestway Lay-Z-Spa Milan

Tja, kan hier een lang verhaal van maken maar het opzetten is echt een fluitje van een cent.
Dit is niet alleen zo bij de Bestway Lay-Z-Spa Milan maar voor alle merken is dit proces vergelijkbaar. De stappen die je doet zijn kinderlijk eenvoudig en vergen absoluut geen technische kennis.

 1. Begin met het uitpakken van de pomp, liner en accessoires. Wees wel voorzichtig met het openen van de doos met een mes. Het zal je maar gebeuren dat je dwars door de liner snijd!
 2. Vouw de liner uit en sluit de luchtslang aan op de pomp (luchtuitgang van de bubbels) en op het daarvoor aangewezen luchtventiel. Met een paar minuten staat je bad strak rechtop. Let wel op dat je de opblaasbare spa niet te hard opblaast. Bij hogere temperaturen zet de lucht uit en zal je liner op knappen gaan staan.
 3. Plaats je opblaasbare spa op de gewenste plek. Zorg dat deze waterpas staat en de ondergrond een gevuld bad kan dragen. Houd in gedachte dat een gevulde opblaasbare spa al snel tussen de 800 en 1300 kg weegt afhankelijk van de inhoud van je bad.
 4. Sluit volgens de handleiding de slangen aan. In de meeste gevallen zijn dit drie stuks.
 • Wateraanvoer: Dit is de aansluiting waar je ook het filter plaatst. In de meeste gevallen de onderste aansluiting.
 • Wateraanvoer: Dit is de aansluiting waar je ook de uitlaat (chemconnect) plaatst. Dit is meestal de bovenste aansluiting.
 • Lucht: Deze aansluiting vindt je in de meeste gevallen naast de aan en afvoer aansluiting. Deze zorgt ervoor dat je opblaasbare spa ook echt een relaxbad wordt door de bubbels te produceren.

Kortom het opzetten van de Bestway Lay-Z-Spa Milan is echt eenvoudig en vergt geen technische kennis. Waar je wel goed op moet letten is je stroompunt! Zorg dat je dit goed en veilig voor elkaar hebt.

 • Gebruik absoluut geen stekkerdozen
 • Gebruik een geaard stopcontact (vereiste anders geeft je pomp een storing)
 • Heb je geen goed stroompunt, laat er dan een aanleggen door een erkend installateur.
 • Denk aan je eigen veiligheid en die van je naasten

Onze ervaringen met de Lay-Z-Spa Milan

Nu wij de Lay-Z-Spa Milan een kleine vier maanden in gebruik hebben moet ik zeggen dat ik verrast ben over de prijs kwaliteit. Het is een erg stevige en degelijke opblaasbare spa die doet wat die moet doen. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn dus hier de voor en nadelen op een rijtje.

Voordelen Lay-Z-Spa Milan

 • Zeer goede prijs kwaliteit verhouding
 • Snel en eenvoudig op te zetten
 • Degelijk en mooie stevige materialen
 • Compleet met standaard opblaasbare afdekhoes geleverd
 • Wifi module heeft erg veel meerwaarde
 • Bestway app is eenvoudig in gebruik en geeft veel toegevoegde waarde
 • Warmt met 2 graden per uur op (zonder thermo cover) bij 2 kWh verbruik.
 • Lengte stroomkabel meer als voldoende + aardlek ingebouwd in kabel

Nadelen Lay-Z-Spa Milan

 • Beperkte keus in kleur (wij hebben donkerblauw)
 • 140 bubbels is prima en geeft voldoende relaxt gevoel maar meer is altijd fijner 😀
 • Pomp maakt een licht zoemend geluid (ligt ook aan mijn houten vloer)
 • Met vier volwassenen wordt het wel lekker knus bubbelen. Twee volwassenen en twee kinderen is erg goed te doen.
 • Bij inschakelen van bubbels kan dit voor geluidsoverlast zorgen. Dit is bij alle opblaasbare spa’s wel een dingetje. Houd dus rekening met je buren!

Bestway Lay-Z-Spa Milan Airjet Plus incl WiFi-module

487,99  Op voorraad
Bol.com
Geupdate op 17 juli 2024 12:05 pm

Product eigenschappen

Kleur Navy Blue
Fabrieksgarantie termijn 2 jaar
Aantal Jets 140
Diameter 196 cm 71 cm hoog
Geschikt voor aantal personen 4
Inhoud 916 l
Maximale temperatuur 40 °C
Met verlichting Nee
Vorm Rond
Zwembad opties Inclusief afdekzeil, pomp, grondzeil, Opblaasbare bodem

Hoe onderhoud ik Lay-Z-Spa Milan

Mijn drie zwembad onderhoud producten

Kristalhelder zwembadwater is zeker geen hogere wiskunde. Belangrijk is dat je alle waterwaarden in balans zijn. De basis van je water balans is je PH waarde. Als deze niet goed is dan zal je troebel, groen of melkachtig zwembadwater als resultaat krijgen. Ik besteed wekelijks niet meer dan 10 minuten aan onderhoud aan mijn opblaasbare spa Lay z spa Milan.

De ideale pH-waarde voor zwembadwater ligt tussen de 7,2 en 7,6. Dit is een licht alkalische waarde die ervoor zorgt dat het chloor optimaal werkt en het water comfortabel is voor je huid en ogen.

PH waarde van je opblaasbare spa

Een te lage pH-waarde (onder de 7,2) kan leiden tot corrosie van metalen onderdelen, irritatie van de huid en ogen, en een verminderde werking van het chloor. Een te hoge pH-waarde (boven de 7,6) kan leiden tot kalkaanslag, troebel water en een verminderde werking van het chloor.

Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te meten met teststrips of een pH-meter. Als de waarde te laag is, kun je een pH-verhogend middel (pH-plus) toevoegen. Als de waarde te hoog is, kun je een pH-verlagend middel (pH-min) toevoegen.


Chloorwaarde van je opblaasbare spa

De ideale chloorwaarde voor zwembadwater, en dus ook voor je Bestway Lay-Z-Spa Milan, ligt tussen de 1 en 3 ppm (parts per million). Dit is de hoeveelheid vrij chloor die nodig is om bacteriën en algen te doden en het water helder en veilig te houden.

Voor opblaasbare spa`s wordt vaak een iets hogere chloorwaarde aanbevolen, tussen de 2 en 3 ppm. Dit komt doordat het warme water een betere voedingsbodem voor bacteriën vormt.
Het is belangrijk om de chloorwaarde regelmatig te meten met teststrips of een chloormeter. Als de waarde te laag is, kun je chloor toevoegen. Als de waarde te hoog is, kun je het water verdunnen met vers water of een chloorverlagend middel gebruiken.

Let op: de ideale chloorwaarde kan variëren afhankelijk van factoren zoals de watertemperatuur, het aantal gebruikers en de hoeveelheid zonlicht. Het is daarom belangrijk om de chloorwaarde regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.
Het in balans houden van zowel de chloor- als de pH-waarde is essentieel voor helder, schoon en veilig water in je Lay-Z-Spa Milan

Hoe vaak maak je een opblaasbare spa filter schoon?

zwembadfilter reiniger

Hoe vaak je het filter van je Bestway Lay-Z-Spa Milan moet schoonmaken, hangt af van hoe intensief je de spa gebruikt. Maar over het algemeen zijn dit de richtlijnen:

Tussen elk gebruik: Spoel het filter af met schoon water om grof vuil te verwijderen. Dit voorkomt dat het filter verstopt raakt en zorgt voor een optimale werking.

Wekelijks: Reinig het filter grondig met een speciale filter reiniger of een milde zeepoplossing. Laat het filter goed drogen voordat je het terugplaatst.
Maandelijks: Vervang het filterpatroon. Zelfs met regelmatige reiniging raakt het filterpatroon na verloop van tijd verzadigd en verliest het zijn effectiviteit.

Bij intensief gebruik: Als je de Lay-Z-Spa Milan vaak gebruikt of als er veel vuil in het water komt (bijvoorbeeld bladeren, zand), kan het nodig zijn om het filter vaker te reinigen en te vervangen. Houd het filter in de gaten en reinig of vervang het indien nodig.

Tip: Het is handig om een extra filterpatroon in huis te hebben, zodat je het filter kunt vervangen terwijl het andere filter droogt na reiniging.
Door het filter regelmatig te reinigen en te vervangen, zorg je voor schoon en helder water in je en verleng je de levensduur van de spa.


Zwembad product zoeker

Koop je zwembad producten bij je eigen vertrouwde webwinkel!

Koop direct bij Bol.comGa naar product zoeker
Zwembadmannetje profielfoto

Zwembadmannetje

Ik schrijf mijn blogs met veel plezier en hoop jou en anderen hiermee op weg te kunnen helpen. Daarnaast vindt ik transparantie erg belangrijk, dus ik wil je laten weten dat dit bericht affiliate links kan bevatten. Als je een aankoop doet via deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze commissies helpen mij om kwaliteitscontent te kunnen blijven schrijven en anderen weer verder te helpen zoals ik jou waarschijnlijk ook heb geholpen. Veel zwemplezier gewenst, Wim Fidder (Alias Zwembadmannetje)

Lees ook…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *