Intex zwembadpomp

Zwembadinformatie blog Intex zwembadpomp

intex zwembadpomp

25 juni 2023

Op zoek naar een goede zwembadpomp voor jouw Intex zwembad? Zoek niet verder! Hier vind je de beste selectie Intex zwembadpompen en veel nuttige tips voor het aanschaffen en onderhouden van jouw intex zwembadpomp.
zwembad informatie watergolf

Zoek je nuttige informatie over een intex zwembadpomp? In dit artikel lees je alles over
Intex zwembadpompen die speciaal ontworpen zijn om kristalhelder water te leveren en een optimale circulatie in jouw zwembad te garanderen. Intex zwembadpompen zijn uitermate betrouwbaar, efficiënt en gebruiksvriendelijk en zijn daarom de ideale keuze voor zowel beginners als ervaren zwembad eigenaren.
Kies de beste Intex zwembadpomp die perfect past bij jouw zwembad aan de hand van dit artikel en je beleeft een zorgeloos zwembad seizoen!

Waarom een intex zwembadpomp gebruiken

Een zwembadpomp is in het algemeen een essentieel onderdeel voor het onderhoud van je zwembad. Of je nu een opblaasbaar zwembad hebt of een bovengronds Intex zwembad, de juiste zwembadpomp draagt sterk bij aan mooi helder en schoon zwembadwater waar je van kunt genieten. Intex biedt een breed scala aan zwembadpompen die ontworpen zijn om aan verschillende behoeften en zwembad formaten te voldoen. Het is van essentieel belang om de juiste zwembadpomp voor jouw zwembad te kiezen.

Het maakt niet uit of je een intex zwembad rechthoekig of rond hebt, een intex filterpomp of intex zandfilterpomp is altijd een goede keus.

De meest verkochte zwembadpomp is de Intex Krystal Clear Cartridge Filterpomp

De Intex Krystal Clear Cartridge Filterpomp is niet voor niets zo populair, door een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding is dit een van de meest verkochte starterspompen. Vaak worden deze pompen meegeleverd bij complete zwembad sets.

De Intex Krystal Clear Cartridge Filterpomp maakt gebruik van filter cartridges om vuil, bladeren en andere deeltjes uit het water te verwijderen. De pomp laat zich kinderlijk eenvoudig installeren en is een heel gebruiksvriendelijke pomp die geschikt is voor verschillende maten Intex zwembaden. Met verschillende capaciteiten beschikbaar, kun je de juiste Krystal Clear Cartridge Filterpomp kiezen op basis van de grootte van je zwembad.

Intex de Intex Krystal Clear Zandfilterpomp voor grotere zwembaden populair

Voor grotere zwembaden heeft Intex de Intex Krystal Clear Zandfilterpomp ontwikkeld.
Deze pomp maakt gebruik van een zandfilter om het water grondig te reinigen en te zuiveren. Zandfilterpompen kunnen een grotere hoeveelheid water verwerken, wat ideaal is voor bovengrondse zwembaden met een capaciteit van 10.000 liter of meer.
Een zandfilterpomp heeft een geweldige filtratiecapaciteit en heeft als voordeel dat je geen losse filter cartridge hoeft te vervangen.

Intex Krystal Clear Zoutwatersysteem

Naast de filterpompen biedt Intex ook de Intex Krystal Clear Zoutwatersysteem en Zandfilterpomp-combinatie. Dit systeem combineert de voordelen van een zandfilterpomp met de toegevoegde voordelen van een zoutwatersysteem. Het zoutwatersysteem zorgt voor natuurlijke en zachte waterbehandeling, wat resulteert in minder irritatie van de huid en ogen tijdens het zwemmen. Heb je een gevoeliger huid, of kan je niet tegen chloor of wil je dat niet gebruiken? Dan is het Intex Krystal Clear Zoutwatersysteem een perfecte optie voor jouw zwembad.Intex zwembadpomp kopen

Voordat je een zwembadpomp aanschaft is het erg belangrijk om rekening te houden met de grootte en capaciteit (inhoud m3) van je zwembad. Er zijn veel verschillende modellen intex zwembaden met elk zijn eigen afmetingen en volume. Voor elk zwembad vanaf c.a. 180 is het aan te raden om een intex zwembadpomp te gebruiken om je zwembadwaterkwaliteit op orde te houden. Nu is een pomp niet alleen voldoende om kristalhelder water te realiseren, maar wel een zeer belangrijk onderdeel. Het filtert vervuiling, maar zorgt er ook voor dat chemicaliën goed verspreid worden door het zwembadwater.

Intex Zwembad Filterpomp 3407 Liter per uur
Intex zwembad filterpomp 3407 liter/uur

Je hebt in de meeste gevallen de keus uit twee type zwembadpompen:
Intex filterpomp met een cartridge voor en nadelen

zwembadinformatie Kwalitatief goede pompen voor kleinere zwembaden tot 10.000 liter.
zwembadinformatie Laag energieverbruik
zwembadinformatie Weinig onderhoud nodig
zwembadinformatie Eenvoudige installatie
zwembadinformatie Filter eenvoudig te vervangen, en overal verkrijgbaar
zwembadinformatie Goede pomp en goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Zwembadinformatie Filters moeten regelmatig vervangen of gereinigd worden
Zwembadinformatie Is hoorbaar, maar niet irritant. (ligt ook aan plaatsing)

Intex zwembadpomp eenvoudig installeren

Deze pompen installeren is een fluitje van een cent. Maar weet je het even niet meer
of wil je het nalezen? Hier hebben wij een stap voor stap handleiding voor je gemaakt.

Intex zwembadpomp stap voor stap handleiding

Een handige stap voor stap handleiding voor intex zwembadpomp.

Stap 1: Voorbereiding voor het plaatsen van je intex zwembad pomp.

Controleer of alle onderdelen van de Intex zwembadpomp aanwezig zijn.
De volgende onderdelen worden meegeleverd:

 • Pomp
 • Slangen
 • Klemmen
 • Eventueel een filter en extra filter

Plaats de pomp op een vlakke en stabiele ondergrond in de buurt van het zwembad.
Zorg ervoor dat de stroombron in de buurt is en dat de kabel lang genoeg is om de pomp aan te sluiten.

Tip! Pas op met losse stekkerdozen en slecht aangesloten elektra. Water en stroom zijn een gevaarlijke combinatie. Zorg dat je een veilige omgeving hebt voor je kids, familie, vrienden en uiteraard voor jezelf.

Stap 2: Aansluiten van de pomp

Je zwembad heeft in de meeste gevallen een aparte aansluiting voor een pomp waar je de slangen op kunt bevestigen. Je gaat als volgt te werk.

 1. Plaats het meegeleverde filter in je pomp. Raadpleeg de instructie hoe je dit dient te plaatsen. Zorg ervoor dat je pomp goed is afgesloten.
 2. Bevestig een slang aan de zuigzuide van de pomp (bekijk handleiding welke ingang dat is) Zorg dat de zuigzijde van de pomp op je onderste aansluiting van het zwembad wordt gemonteerd.
 3. Bevestig daarna de slang aan de perszijde van je pomp en bevestig deze aan de bovenste aansluiting van je zwembad.

Stap 3: Opstarten van de pomp

Sluit de stekker van de pomp aan op een geschikt stopcontact.
Schakel de pomp in met behulp van de aan/uit-knop of schakelaar.
Controleer of de waterstroom begint en of er luchtbellen uit de uitlaatslang komen. Laat de pomp gedurende enkele minuten draaien om eventuele luchtbellen te verwijderen en de watercirculatie te optimaliseren.

Stap 4: intex zwembadpomp onderhoud en reiniging

Controleer regelmatig de werking van de pomp en de waterstroom (flow).
Let op eventuele ongewone geluiden of veranderingen in de waterstroom.
Reinig of vervang de filter regelmatig, afhankelijk van het type filter en de aanbevelingen van de fabrikant. Houd de inlaatopening van de pomp vrij van bladeren, vuil en andere obstructies die een negatieve invloed hebben op de werking van je zwembadpomp.

Bij onderhoud van je pomp zoals, filter wisselen en schoonmaken, is het van belang dat je de pomp eerst uitgeschakeld hebt, en de stekker uit het stopcontact verwijderd.
Hoe je je intex zwembadpomp moet onderhouden, kan je vinden in de specifieke handleiding die bij jouw pomp is geleverd.

Intex zwembadpomp onderdelen

Een Intex zwembadpomp is een essentieel onderdeel van je zwembadinstallatie, ontworpen om ervoor te zorgen dat het water schoon en helder blijft. Deze pompen bestaan uit verschillende onderdelen die samenwerken om een efficiënte circulatie en filtratie van het water te garanderen. Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een Intex zwembadpomp en hoe werken deze?

Pompunit: Dit is het hart van de zwembadpomp, en verantwoordelijk voor het aanzuigen en circuleren van water. De pompunit bevat een motor die de benodigde kracht levert om water door het systeem te laten stromen.

Inlaat- en uitlaatopeningen: De inlaatopening (zuigzijde) is waar het water de pomp binnenkomt. Het kan een speciale aansluiting hebben om een zuigslang aan te sluiten. De uitlaatopening (perszijde) is waar het gefilterde water de pomp verlaat en terugkeert naar het zwembad.

Zuigslang: Deze flexibele slang wordt gebruikt om water vanuit het zwembad naar de pomp te zuigen. Het ene uiteinde wordt bevestigd aan de inlaatopening van de pomp, terwijl het andere uiteinde in het zwembadwater wordt geplaatst.

Uitlaatslang: Dit is de slang waardoor het gefilterde water terugkeert naar het zwembad. Het ene uiteinde wordt bevestigd aan de uitlaatopening van de pomp, en op de bovenste bevestiging van je zwembad. De zuigzijde aan de onderste bevestigingsmogelijkheid.

Waarom moet ik mijn zwembadwater filteren

Het filter is verantwoordelijk voor het verwijderen van vuil, bladeren, insecten en andere verontreinigingen uit het zwembadwater. Intex zwembadpompen maken gebruik van verschillende soorten filters, zoals cartridge filters of zandfilters. Cartridge Filters bestaan uit een filterelement dat regelmatig moet worden schoongemaakt of vervangen. Zandfilters maken gebruik van een speciaal filtermedium, zoals zand of glasparels, om het water te zuiveren.

Klemmen: Om ervoor te zorgen dat de slangen stevig aan de inlaat- en uitlaat openingen van de pomp zijn bevestigd, worden klemmen gebruikt. Deze klemmen zorgen voor een veilige en lekvrije verbinding tussen de slangen en de pomp.

Onderhoud aan je intex zwembadpomp is belangrijk

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan de verschillende onderdelen van een Intex zwembadpomp om optimale prestaties te garanderen. Hierbij moet je denken aan het reinigen of vervangen van filters, het controleren en schoonmaken van de inlaat- en uitlaatopeningen, en het controleren van de slangen en klemmen op eventuele lekken of schade.

Doordat je weet wat de verschillende onderdelen van een Intex zwembadpomp voor zijn en wat voor functies ze hebben, kun je nu eenvoudig zorgen voor een efficiënte werking van je zwembadsysteem en optimaal genieten van je zwembadwater.

Intex zwembadpomp werkt niet, help!

Heb je problemen met je Intex zwembadpomp en weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we hebben een handige checklist samengesteld om je te helpen bij het oplossen van veelvoorkomende problemen. Of het nu gaat om een stroomprobleem, verminderde waterstroom of filterproblemen, deze eenvoudige stappen zullen je snel op weg helpen bij het vinden van een oplossing.

intex zwembadpomp werkt niet

 • Controleer of je spanning hebt, is deze aangesloten op een werkend stopcontact?
 • Zijn er geen losse verbindingen?
 • Druk de stekker stevig in het stopcontact, schakel de pomp in.
 • Controleer of de pomp niet oververhit is, als deze erg warm aanvoelt dan schakelt
  de pomp automatisch uit. Geef de pomp even de tijd om af te koelen en schakel
  hem weer in. Onderzoek waarom de pomp in temperatuur oploopt. Oorzaken zoals
  verstopping, vervuild filter kunnen een oorzaak zijn.

Weinig waterstroom

 • Waarschijnlijk is je filter verstopt, kijk of het vervangen of gereinigd moet worden.
 • Controleer of je geen rare (ratelende) geluiden hoort vanuit de pomp
 • Check of je voldoende water in het zwembad hebt staan (lekkage)
 • Kijk of je geen lekkage hebt bij de slangaansluitingen, check de klemmen of ze
  stevig bevestigd zijn. Check ook of de o-ring nog intact is, deze vind je bij de in
  en uitlaat van de slangbevestiging.
 • Heb je een zandfilterpomp, controleer dan het filtermedium (zoals zand of
  glasparels). Zorg ervoor dat het medium niet verstopt is en de juiste hoeveelheid
  heeft.

Bij storing in de pomp is het altijd verstandig om de bijgeleverde handleiding te lezen. Hier staan specifiek voor jouw type pomp probleem oorzaken en oplossingen beschreven.

Hoe je Intex zwembadpomp filter vervangen

Een goed functionerend filter is essentieel voor het behoud van schoon en helder zwembadwater. Het regelmatig vervangen of reinigen van het filter van je Intex zwembadpomp is cruciaal. Neem dit mee in het wekelijks onderhoud van je zwembad. Of je nu een intex cartridge filter pomp of zandfilterpomp hebt, het tijdig vervangen van het filter zorgt ervoor dat je zwembadwater optimaal wordt gefilterd en vrij blijft van vuil en verontreinigingen.

Hoe vervang of reinig je het filter van je intex zwembadpomp, je leest het in deze stap voor stap handleiding intex filter vervangen.

Stap voor stap uitleg intex filter vervangen

 • Voor je begint met het onderhoud aan je pomp, schakel je de pomp uit en haal je de stekker uit het stopcontact. Zorg er altijd voor dat je veilig werkt, stroom en water gaan niet erg goed samen.
 • In de handleiding staat beschreven welk type intex filter in je pomp zit. Plaats eenzelfde type filter weer terug.
 • Vervangen van je intex filter doe je in een paar eenvoudige stappen
 • Schakel de pomp uit.
 • Sluit de in en uitgaande waterstroom af met draaidoppen of pluggen
 • Zoek de filterbehuizing op
 • Open de behuizing volgens de instructie die je in de handleiding vindt.
 • Om de behuizing makkelijker open te krijgen kan je de ontluchting open zetten.
  Deze zit in de meeste gevallen boven op de pomp (draaiknop)
 • Verwijder het oude filter, en controleer of er geen vervuiling achter blijft.
 • Reinig de filterbehuizing van binnen.
 • Plaats het nieuwe intex filter.
 • Sluit de filter behuizing en zorg dat alles goed sluit, vergeet niet de ontluchting weer
  dicht te draaien.
 • Verwijder de afsluitpluggen of draaidoppen uit de in- en uitlaat van je zwembad.
 • Laat de pomp eerst vollopen met water, voor je deze inschakelt, voorkom
  drooglopen van je intex zwembadpomp.
 • Steek de stekker weer in het stopcontact, en schakel de pomp in.

Tips! voor een langere levensduur van je intex zwembad filter

Tip! Het vervuilde filter kan je schoonmaken. Dit doe je door deze onder de kraan af te spoelen en vuil te verwijderen met bijvoorbeeld een afwaskwast. Daarna gebruik je speciale filter reinigingsmiddelen om het filter in 24 uur er weer als nieuw uit te laten zien. Dit is een goede manier om je filter weer te kunnen hergebruiken. Dat is goed voor het milieu en ook zeker goed voor je portemonnee. Het kan geen kwaad om altijd een extra filter achter de hand te hebben. Een voorraad van 3 filters is geen luxe. Je gebruikt er 1 in de intex zwembadpomp, 1 in de schoonmaak en 1 op reserve voor als er toch iets mis gaat. Het is aan te raden mocht het nodig zijn er direct een bij de hand te hebben.

Conclusie: Onderhoud jij regelmatig je intex zwembadpomp, dan heeft dit een positieve invloed op de levensduur van je zwembadpomp. Daarnaast draagt een goed onderhouden pomp bij aan mooi schoon en helder zwembadwater.

Estelle DCS filter cleaning systeem

129,00  Op voorraad
Toppy.nl
Geupdate op 14 april 2024 3:42 pm

Het reinigen van de spa filters; door het gespetter en het gedoe niet bepaalt een makkelijk en leuk klusje. Helaas hoort het reinigen van de filter er nou eenmaal bij om te kunnen blijven genieten van schoon water. Gelukkig is er nu de Estelle DCS filtercleaner. De Estelle is een revolutionair...

Intex Zwembadpomp Capaciteit: Bereken je Zwembad Volume en Kies de Juiste Pomp

Een zwembadpomp is een essentieel onderdeel om je zwembadwater schoon te houden en chemicaliën goed te verdelen door het zwembadwater. Het is van belang als je een intex zwembadpomp gaat aanschaffen dat je er een koopt die bij jouw zwembad past. Dan bedoel ik niet hoe die eruit ziet, maar hoeveel capaciteit de pomp heeft. Een zwembadpomp met een te lage capaciteit zorgt dat het zwembadwater niet efficiënt gefilterd (gereinigd) wordt.
Overcapaciteit is minder erg, maar zonde van je geld. Hoe groter de pompcapaciteit hoe duurder deze is.

Waarom is de juiste intex pompcapaciteit zo belangrijk

De capaciteit van een Intex zwembadpomp heeft directe invloed op de filtratie- en circulatie prestaties van je zwembadwater. Een pomp met een onvoldoende capaciteit kan leiden tot een slechte waterkwaliteit, troebel water en onvoldoende filtratie. Aan de andere kant draait je pomp overuren om je zwembadwater voldoende te filteren, dit leidt tot onnodig veel energieverbruik. Het is dus belangrijk om de juiste pompcapaciteit te kiezen die past bij de behoeften van je zwembad.

Hoe bereken je het zwembad volume

Om de juiste pompcapaciteit te bepalen, is het noodzakelijk om het volume van je zwembad te kennen. Hier is een eenvoudige formule om het zwembad volume te berekenen:

Lengte (in meters) x Breedte (in meters) x Gemiddelde diepte (in meters) x 1000 = Zwembad Volume (in liters)

Bijvoorbeeld, als je zwembad een lengte heeft van 6 meter, een breedte van 4 meter en een gemiddelde diepte van 1,5 meter, dan is het zwembad volume:
6m x 4m x 1,5m x 1000 = 36.000 liter.

Het kiezen van de juiste intex pompcapaciteit
Nu je het zwembad volume kent, kun je de juiste pompcapaciteit bepalen. Als algemene richtlijn wordt aanbevolen om de volledige inhoud van je zwembad binnen 4 tot 6 uur te kunnen filteren. Dit wordt de omlooptijd genoemd. Om de benodigde pompcapaciteit te berekenen, deel je het zwembad volume door de gewenste omlooptijd:

Zwembad Volume / Omlooptijd = Benodigde pompcapaciteit
Bijvoorbeeld, als je een zwembad volume hebt van 36.000 liter en je wilt dat het water binnen 4 uur wordt gefilterd, dan is de benodigde pompcapaciteit:
36.000 liter / 4 uur = 9.000 liter/uur

Wil je 8 uur filteren dan deel je 36.000 liter door 8 uur en kom je uit op een pompcapaciteit van 4500 liter/uur.

Waar let je op bij het kiezen van een intex zwembadpomp

Bij het kiezen van een Intex zwembadpomp zijn er nog enkele andere factoren om rekening mee te houden. Denk aan de pompinstallatie, het type filter (cartridge of zand), de beschikbare energiebron en eventuele extra functies zoals een timer of snelheidsregeling.

Zorg ervoor dat je de specificaties van verschillende Intex zwembadpompen vergelijkt en kiest voor een pomp die voldoet aan de berekende benodigde pompcapaciteit en past bij de specifieke kenmerken van je zwembad.

Conclusie:
Het kiezen van de juiste Intex zwembadpomp capaciteit is essentieel voor een optimale filtratie en circulatie van je zwembadwater. Door het berekenen van het zwembad volume en het bepalen van de gewenste omlooptijd, kun je de benodigde pompcapaciteit nauwkeurig vaststellen. Met de juiste pompcapaciteit ben je verzekerd van schoon, helder en goed circulerend zwemwater, zodat je zorgeloos kunt genieten van je Intex zwembad.

Zwembad product zoeker

Koop je zwembad producten bij je eigen vertrouwde webwinkel!

Koop direct bij Bol.comGa naar product zoeker
Zwembadmannetje profielfoto

Zwembadmannetje

Ik schrijf mijn blogs met veel plezier en hoop jou en anderen hiermee op weg te kunnen helpen. Daarnaast vindt ik transparantie erg belangrijk, dus ik wil je laten weten dat dit bericht affiliate links kan bevatten. Als je een aankoop doet via deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze commissies helpen mij om kwaliteitscontent te kunnen blijven schrijven en anderen weer verder te helpen zoals ik jou waarschijnlijk ook heb geholpen. Veel zwemplezier gewenst, Wim Fidder (Alias Zwembadmannetje)

Lees ook…

Zwembad Action

Zwembad Action

Een zwembad van Action een goed idee of toch niet! Je leest het in dit artikel.Action staat bekend om zijn betaalbare...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *