Foamafdekking voor je zwembad in de zomer een goede keus?

Zwembadinformatie blog Foamafdekking voor je zwembad in de zomer een goede keus?

zwembadafdekking voor een opzetzwembad solar noppenfolie

11 juli 2023

Geupdate op:

Foamafdekking is ideaal voor warmte behoud, tegen ongewenste vervuiling en scheelt je kosten? Hoe lees het snel.
zwembad informatie watergolf

Heb je een zwembad in je tuin? Dat is geweldig! Maar wist je dat een goede zwembadafdekking essentieel is om je zwembad te beschermen en het lekker schoon te houden? Een populaire keuze onder zwembadeigenaren is de foamafdekking. In dit artikel gaan we het hebben over de voordelen van een foamafdekking voor je zwembad en hoe je ervan kunt profiteren.

Voordelen van een foamafdekking

Een zwembadafdekking brengt een hoop voordelen met zich mee die je zwemervaring naar een hoger niveau tillen. Check de voordelen!

Houd het zwembad beter op temperatuur

Met een foamafdekking blijft je zwembad lekker warm. Het houdt de warmte vast en voorkomt dat het water te veel afkoelt. Zelfs als het buiten koud is, kun je nog steeds genieten van een heerlijk warm zwembad.

Minder waterverlies door het gebruik van foamafdekking

Een zwembadafdekking helpt om waterverdamping te verminderen. Het vormt een beschermende laag over het wateroppervlak, zodat er minder water verdampt. Dat betekent dat je minder vaak water hoeft bij te vullen en dat bespaart niet alleen water, maar ook geld!

Houd het water schoon, minder onderhoud fijn toch!

Vuil en bladeren zijn niet welkom in je zwembad, toch? Met een foamafdekking hoef je je daar geen zorgen over te maken. De afdekking houdt al dat vervelende spul buiten, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken van je zwembad. Lekker makkelijk!

foamafdekking zwembad
Zwembadafdekking voor een jacuzzi, donker van kleur en thermisch (foam). Behoud de warmte in je je zwembad

Minder gedoe met chemicaliën

Een zwembadafdekking in het algemeen beschermt je zwembadwater tegen de zon. Dit is belangrijk omdat de zon de chemicaliën in het water kan afbreken, zoals chloor. Met een foamafdekking blijft de chemische balans van het water beter behouden, waardoor je minder vaak chemicaliën hoeft toe te voegen. Minder gedoe, meer zwemplezier!

Hoe gebruik je een foamafdekking

Nu je weet hoe geweldig een foamafdekking kan zijn, wil je natuurlijk weten hoe je er optimaal gebruik van kunt maken. De stappen zijn eenvoudig!

  • Op maat snijden: Meet je zwembad zorgvuldig op en snijd de afdekking op maat. Zorg ervoor dat het perfect past en het hele wateroppervlak bedekt.
  • Leg het neer: Leg de foamafdekking voorzichtig op het wateroppervlak van je zwembad. Zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is en goed vastzit

Samenvatting

Een foamafdekking is de perfecte keuze om je zwembad te beschermen en ervoor te zorgen dat het lekker schoon blijft. Met voordelen zoals warmtebehoud, waterbesparing, schoon water en minder gedoe met chemicaliën, maakt een zwembadafdekking je zwemervaring gewoon beter. Zorg ervoor dat je de afdekking op maat snijdt en goed neerlegt, en denk aan extra veiligheidsmaatregelen om je zwembad veilig te houden. Nu kun je volop genieten van een schoon, warm en goed beschermd zwembad met een foamafdekking!

Zwembad product zoeker

Koop je zwembad producten bij je eigen vertrouwde webwinkel!

Koop direct bij Bol.comGa naar product zoeker
Zwembadmannetje profielfoto

Zwembadmannetje

Ik schrijf mijn blogs met veel plezier en hoop jou en anderen hiermee op weg te kunnen helpen. Daarnaast vindt ik transparantie erg belangrijk, dus ik wil je laten weten dat dit bericht affiliate links kan bevatten. Als je een aankoop doet via deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze commissies helpen mij om kwaliteitscontent te kunnen blijven schrijven en anderen weer verder te helpen zoals ik jou waarschijnlijk ook heb geholpen. Veel zwemplezier gewenst, Wim Fidder (Alias Zwembadmannetje)

Lees ook…

Hoe lang zwembadpomp aan?

Hoe lang zwembadpomp aan?

Hoe lang zwembadpomp aan? Laat jij je pomp 24/7 draaien? Stop met die waanzin, check hier hoelang je zwembadpomp aan moet.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *