Donkere zwembadafdekking in de zomer een goed idee?

Zwembadinformatie blog Donkere zwembadafdekking in de zomer een goed idee?

12 juli 2023

Geupdate op:

Een donkere zwembadafdekking vormt een barrière tussen het wateroppervlak en de zonnestralen, waardoor het meeste van het schadelijke UV-licht wordt geblokkeerd. Dit heeft verschillende voordelen!
zwembad informatie watergolf

Een donkere zwembadafdekking, zoals een solar noppenfolie, foamafdekking of een simpel zwembadafdekzeil biedt tal van voordelen. Als het gaat om het verminderen van chloorgebruik en het behouden van de chemische balans van het water. Chloor, een veelgebruide chemische stof in zwembaden, heeft de functie om bacteriën en andere micro-organismen te doden en zo het zwembadwater schoon en veilig te houden. Echter, chloor kan worden afgebroken door UV-licht, dat afkomstig is van de zon. Dit kan resulteren in een vermindering van de effectiviteit van het chloor en een verstoring van de chemische balans in het zwembadwater.

Verlengde levensduur van chloor met donkere zwembadafdekking

Door de blootstelling aan UV-licht te verminderen, kan een donkere zwembadafdekking helpen bij het behoud van een hoger chloorgehalte in het water. Hierdoor kan het chloor langer zijn desinfecterende werking behouden en de groei van bacteriën en algen beter controleren. Dit resulteert in een schoner en veiliger zwembad.

Betere chemische balans

Het behouden van de juiste chemische balans in het zwembadwater is essentieel voor de waterkwaliteit en het comfort van zwemmers. Een donkere zwembadafdekking helpt de chemische balans te behouden door het chloorgehalte beter te stabiliseren. Dit betekent dat je minder vaak chloor chemicaliën hoeft toe te voegen om het water in evenwicht te houden, wat kostenbesparend is. Wel zo fijn!

Minder chloor gerelateerde irritaties

Overmatig chloorgebruik kan huidirritatie, geïrriteerde ogen en ademhalingsproblemen veroorzaken bij zwemmers. Door het chloorgehalte te optimaliseren met behulp van een donkere zwembadafdekking, kun je het risico op dergelijke irritaties verminderen en een meer comfortabele zwem omgeving creëren.

Ecologische voordelen

Het verminderen van overmatig chloorgebruik is niet alleen goed voor zwemmers, maar ook voor het milieu. Chloorhoudend water dat in het riool terechtkomt, kan schadelijk zijn voor het aquatische leven. Met een zwembadafdekking, die de blootstelling van het chloor aan UV-licht minimaliseert, voorkom je dat er grote hoeveelheden chloor in het water terechtkomen. Dit helpt de ecologische impact te verminderen en draagt bij aan het behoud van milieu.

donkere zwembadafdekking

Kostenbesparingen met donkere zwembadafdekking

Door het verminderen van overmatig chloorgebruik met behulp van een donkere zwembadafdekking. Kun je geld besparen op de aankoop van extra chloor chemicaliën. Bovendien kunnen kosten die verband houden met chloor gerelateerde irritaties en gezondheidsproblemen bij zwemmers worden vermeden.

Samenvatting

Kortom, het gebruik van een donkere zwembadafdekking. Bekende zwembadafdekkingen zoals solar noppenfolie, foamafdekking of een simpele afdekzeil biedt aanzienlijke voordelen.
Door je chloorgebruik te verminderen, bespaar je kosten. Ten eerste door gebruik van goede zwembadafdekking kun je de levensduur van het chloor verlengen. Ten tweede de chemische balans in het water behouden, irritaties bij zwemmers verminderen, bijdragen aan het milieu en kosten besparen. Investeer in een zwembadafdekking en geniet van helder, schoon water en een aangename zwemervaring.

Intex Zwembad Afdekzeil - geschikt voor Easy Set zwembad - Rond - Ø 305 cm

Zwembad product zoeker

Koop je zwembad producten bij je eigen vertrouwde webwinkel!

Koop direct bij Bol.comGa naar product zoeker
Zwembadmannetje profielfoto

Zwembadmannetje

Ik schrijf mijn blogs met veel plezier en hoop jou en anderen hiermee op weg te kunnen helpen. Daarnaast vindt ik transparantie erg belangrijk, dus ik wil je laten weten dat dit bericht affiliate links kan bevatten. Als je een aankoop doet via deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze commissies helpen mij om kwaliteitscontent te kunnen blijven schrijven en anderen weer verder te helpen zoals ik jou waarschijnlijk ook heb geholpen. Veel zwemplezier gewenst, Wim Fidder (Alias Zwembadmannetje)

Lees ook…

Hoe lang zwembadpomp aan?

Hoe lang zwembadpomp aan?

Hoe lang zwembadpomp aan? Laat jij je pomp 24/7 draaien? Stop met die waanzin, check hier hoelang je zwembadpomp aan moet.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *