Hoe onderhoud ik mijn zwembadfilter

Zwembadinformatie blog Hoe onderhoud ik mijn zwembadfilter

zwembadfilters

7 juli 2023

Hoe onderhoud jij je zwembadfilter? Simpel met water en een afwaskwast, en gebruik een goede filterreiniger voor een langere levensduur.
zwembad informatie watergolf
Zwembadfilter

Hoe onderhoud ik mijn zwembadfilter? Een schoon zwembadfilter is essentieel voor het behoud van helder en gezond zwembadwater. Het regelmatig onderhoud van je zwembadfilter is belangrijk om ervoor te zorgen dat het zwembadfilter optimaal blijft werken. Weet je niet hoe jij je zwembadfilter onderhoud? In dit artikel leggen wij het je in eenvoudig stappen uit! Zo weet je zeker dat je filter altijd in top conditie is.

Vervuild zwembadfilter gevolgen

Een veelvoorkomend probleem bij zwembaden is een vervuild zwembadfilter. Na verloop van tijd hoopt zich vuil, bladeren, algen en andere verontreinigingen op in het filtermedium, waardoor de filterprestaties afnemen. Dit kan leiden tot troebel water, verminderde watercirculatie en uiteindelijk zelfs tot gezondheids- en hygiëneproblemen. Het onderhouden van je zwembadfilter is daarom van cruciaal belang voor een goede waterkwaliteit en kristalhelder zwembadwater.

Zwembadonderhoud producten

Regelmatig onderhoud van het zwembadfilter is belangrijk

Controleer en reinig de skimmermanden en pompmand regelmatig om grotere vuildeeltjes op te vangen en te voorkomen dat ze het filtermedium verstoppen.

Onderhoud je zwembadfilter met kraanwater

onderhoud je zwembadfilter door deze regelmatig af te spoelen met schoon water en gebruik een afwasborstel om opgebouwd vuil en verontreinigingen te verwijderen. Denk er wel aan dat je het filter niet beschadigd door te hard borstelen. Na het reinigen van het filter kan je deze weer terug plaatsen in de pomp.

Het reinigen met water en borstel is geschikt om de grove vervuiling te verwijderen. Wil je ook de fijne vervuiling verwijderen dan is het gebruik van een filterreinigingsmiddel sterk aan te raden. Daarnaast geef je het filter een 2de leven wat goed is voor het milieu en je bankrekening.

Zandfilterpomp backwash doen

met een zandfilterpomp is het belangrijk om af en toe een backwash uit te voeren.
Door een backwash verwijder je het gefilterde vuil uit je zandfilterpomp. In dit artikel lees je hoe je een zandfilter backwashed, of duik in de handleiding van je pomp.

Tot slot

Onderhoud van je zwembadfilter is van groot belang en zorgt mede voor schoon en kristalhelder zwembadwater. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het reinigen van de skimmers, zandfilter backwash en het tijdig vervangen van het filtermedium, kun je de filterprestaties optimaliseren en genieten van helder en gezond zwembadwater.

Zwembad product zoeker

Koop je zwembad producten bij je eigen vertrouwde webwinkel!

Koop direct bij Bol.comGa naar product zoeker
Zwembadmannetje profielfoto

Zwembadmannetje

Ik schrijf mijn blogs met veel plezier en hoop jou en anderen hiermee op weg te kunnen helpen. Daarnaast vindt ik transparantie erg belangrijk, dus ik wil je laten weten dat dit bericht affiliate links kan bevatten. Als je een aankoop doet via deze links, ontvang ik een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze commissies helpen mij om kwaliteitscontent te kunnen blijven schrijven en anderen weer verder te helpen zoals ik jou waarschijnlijk ook heb geholpen. Veel zwemplezier gewenst, Wim Fidder (Alias Zwembadmannetje)

Lees ook…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *